fbpx
 

Vele wegen leiden naar Agora

22 maart 2024

We zijn het onszelf, maar ook iedereen die het initiatief steunt, verplicht om ook die paden te onderzoeken. Want Agora dat doe je samen, mét en dankzij elkaar.

Wij, de initatiefnemers van Agora Het Gooi, hebben in december uitgesproken dat we Agora-onderwijs naar het Gooi willen halen. De schoolbesturen van Gooise Scholen Federatie en Talent Primair hebben aangegeven zeer gemotiveerd te zijn om met Agora-onderwijs te starten, maar ook dat ze meer tijd nodig hebben. Dat betekent dat zij zich richten op een mogelijke start in schooljaar 2025/2026.

We begrijpen (en delen) de teleurstelling die we terugkrijgen van ouders die hadden gehoopt dat we na de zomer van 2024 zouden starten. Maar we begrijpen ook dat de stappen om een nieuwe school te starten zorgvuldig moeten worden genomen.

Samenwerken is een groot goed en een kernwaarde op Agora. Zowel binnen als buiten de Agora. Sinds het moment dat we ons initiatief bekend maakten, ontvangen we veel mooie reacties en krijgen we van alle kanten hulp aangeboden. Dat is super waardevol en kan tot prachtige dingen leiden. De Gooise Scholen Federatie en Talent Primair kunnen op dit moment geen harde toezeggingen doen, ook al hebben we samen met jullie aangetoond dat er écht vraag is naar Agora-onderwijs. Het kan dan ook niet anders dan dat het er gaat komen. De kans dat Agora Het Gooi direct na de zomervakantie van 2024 zal beginnen lijkt vanwege deze omstandigheden echter minder
Er zijn meerdere wegen die naar Agora leiden. We zijn het onszelf, maar ook iedereen die het initiatief steunt, verplicht om ook die paden te onderzoeken. Want Agora dat doe je samen, mét en dankzij elkaar.

We informeren je daar binnenkort verder over, want we kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Je moet de sprong maken in het diepe die maakt dat je tot nieuwe dingen komt – Jan Fasen

Briljante ideeën?

Heb je ideeën, tips, opmerkingen óf andere ingevingen en zou je meer betrokken willen zijn?
Laat het ons dan weten!


Artikel delen?
Deel dit artikel op je eigen tijdlijn.

Artikel delen?
Deel dit artikel op je eigen tijdlijn.