fbpx
 

Update: voorlopig besluit schoolbesturen

16 maart 2024

De schoolbesturen hebben een voorlopig besluit genomen. Lees verder hoe dit de start van een Agora-school in de regio het Gooi mogelijk beïnvloedt.

In december 2023 hebben wij – de initiatiefnemers van Agora Het Gooi – het initiatief genomen om Agora-onderwijs naar het Gooi te halen. Dit willen we op een verantwoordelijke manier doen en op een zo kort mogelijke termijn. De beste manier om dit te doen is om de nieuwe school onder te brengen bij een bestaande onderwijsorganisatie. Samen met René Karman, schoolleider van College de Brink, hebben we de ambitie uitgesproken om na de zomer van 2024 een Agora-school in het Gooi te starten voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Naast de Gooise Scholen Federatie (GSF), waar College de Brink bij hoort, heeft ook het bestuur van Talent Primair (TP) interesse getoond om de Agora-school in deze regio te vestigen.

We hebben samen met jullie aangetoond dat er écht vraag is naar Agora-onderwijs. Het kan dan ook niet anders dan dat het er gaat komen. Maar het gaat niet alleen om draagvlak. Zoals we hebben benoemd op de informatieavond en de open dag zijn er nog veel hordes te nemen om het daadwerkelijk van de grond te krijgen. De Gooise Scholen Federatie en Talent Primair zijn zeer gemotiveerd om zorgvuldig in de behoefte te voorzien. Deze week hebben beide besturen daarom gezamenlijk besloten dat ze verder willen verkennen, maar geven ook aan dat ze daar meer tijd voor nodig hebben. Dat betekent dat zij zich richten op een mogelijke start in schooljaar 2025/2026.

De kans dat Agora Het Gooi direct na de zomervakantie van 2024 zal starten is hierdoor minder waarschijnlijk. Dit is natuurlijk jammer, maar we hebben er ook rekening mee gehouden. Het is belangrijk de stappen op een kansrijk vervolg zorgvuldig te nemen. Want als we starten, dan starten we goed. Wel zullen we de komende weken gebruiken om eventuele andere mogelijkheden te onderzoeken. We houden je op de hoogte!

Als je nu iets moet omhelzen, dan is het de twijfel – Sjef Drummen

Heb je vragen?

We begrijpen dat je misschien vragen hebt. Die zijn soms nog belangrijker dan antwoorden. Je mag ze dan ook altijd stellen!

Briljante ingevingen?

Heb je ideeën, tips, opmerkingen óf zou je meer betrokken willen zijn?
Laat het ons dan ook vooral weten!

de initiatiefnemers van Agora Het Gooi


Artikel delen?
Deel dit artikel op je eigen tijdlijn.

Artikel delen?
Deel dit artikel op je eigen tijdlijn.