fbpx
 

Agora-onderwijs komt naar het Gooi

18 december 2023

Persbericht ouderinitiatief na aankondiging op onderwijsinspiratiesessie betreffende lancering Agoraschool in het Gooi.

Op donderdagavond, 14 december, deelde Tom Jonkman een ouderinitiatief tot het oprichten van een Agoraschool in het Gooi. Van vele gesprekken aan de keukentafel tot een concreet plan. Agora Het Gooi gaat er komen in 2024.

In een persoonlijke en inspirerende presentatie deelde Tom een ouderinitiatief tot het oprichten van een Agora-school in het Gooi. De avond bood een unieke gelegenheid voor dialoog en kennismaking tussen verschillende belanghebbenden die betrokken zijn bij het onderwijslandschap in de regio. Want wat als je kind op school niet binnen de lijntjes loopt, of juist alleen maar? Dan kom je er al snel achter dat onderwijsvernieuwing een langzaam proces is en dat er in de regio nauwelijks ander schoolaanbod is dan het regulier.

De werkgroep Onderwijs in Het Gooi creëert samen met stichting Operation Education een platform waarop ouders, leraren, schoolbesturen- en directie hun ideeën en aspiraties voor vernieuwend onderwijs konden delen. Deze vijfde sessie, met als thema De Volgende Stap, markeerde een belangrijk moment waarop de betrokkenheid van de gemeenschap duidelijk werd en de start van een nieuw onderwijsconcept in de regio met enthousiasme werd onthaald.

Tom Jonkman gaf tijdens de presentatie niet alleen een inkijk in zijn persoonlijke ervaringen binnen het onderwijs, maar gaf ook te kennen waarom de behoefte aan deze onderwijsvorm zo nodig is in de regio. Het reguliere Nederlandse schoolsysteem werkt namelijk niet voor elk kind. Agora-onderwijs biedt een doorlopende leerlijn waarin kinderen meebepalen wat ze willen leren, onderzoeken en weten en daarmee ook wanneer ze dat willen. De leerlingen passen theoretische kennis toe op praktijksituaties en ontwikkelen daarmee een dieper en betekenisvoller begrip van de onderwerpen. Het stimuleert samenwerkend leren.

Tot slot was de bijeenkomst niet alleen een gelegenheid om het plan van de initiatiefgroep te delen, maar ook om een gemeenschappelijke basis te leggen. De betrokkenheid van de aanwezigen onderstreepte de urgentie en het enthousiasme voor vernieuwend onderwijs in ’t Gooi. Wat zou het mooi zijn als het initiatief na de zomer van 2024 van start kan gaan als een volwaardige 4-18 school.

De initiatiefnemers van het nieuwe schoolconcept kijken vol vertrouwen uit naar de volgende stappen en nodigen geïnteresseerden uit om zich in te schrijven via de website: www.agoragooi.nl. Bij vragen, stuur een bericht naar [email protected]


Artikel delen?
Deel dit artikel op je eigen tijdlijn.

Artikel delen?
Deel dit artikel op je eigen tijdlijn.