fbpx
 

Een verfrissende aanpak voor onderwijs in 2024

3 januari 2024

Persbericht Agora-initiatief als aanvulling op het onderwijsaanbod. Onderwijs op maat voor primair en voortgezet onderwijs in de regio.

Laren, 9 januari 2024 –

Een groep enthousiaste ouders heeft het voortouw genomen om een Agora school in het Gooi te starten. Samen met René Karman, directeur van College de Brink, werken zij aan de realisatie van deze school voor schooljaar 2024-2025. De school richt zich op zowel primair als voortgezet onderwijs en belooft een unieke leeromgeving waar leerlingen van alle leeftijden kunnen groeien in een doorlopende leerlijn. Het voorlopige plan is om te starten in College de Brink te Laren.

Agora is een vooruitstrevend onderwijsmodel dat sinds 2013 de nadruk legt op de ontwikkeling van motivatie, zelfstandigheid en autonoom denken. Het model biedt maatwerk voor iedere leerling. De leerling leert op eigen tempo, vanuit intrinsieke motivatie en op de manier die het beste past. Agora combineert flexibiliteit en vrijheid met een gestructureerde aanpak en veel begeleiding.

De ouders zien een groeiende groep leerlingen die worstelt in het reguliere onderwijssysteem. Maar niet alleen de leerlingen staan onder druk. Ook de scholen, de leraren, de samenwerkingsverbanden en besturen voelen dat het steeds moeilijker wordt om alle leerlingen te bieden wat ze nodig hebben. Als het huidige aanbod aan onderwijs versterkt wordt met een onderwijs-op-maat model zoals Agora is dat winst voor iedereen. En dat is precies wat er in het Gooi gaat gebeuren.

Op maandag 29 januari 2024 om 19:30 uur vindt de eerste informatieavond plaats in de aula van College de Brink, Laren.
Ben je geïnteresseerd en wil je de ontwikkelingen volgen? Kijk dan op: www.agoragooi.nl en laat je gegevens achter.

Download Foto’s Persbericht


Artikel delen?
Deel dit artikel op je eigen tijdlijn.

Artikel delen?
Deel dit artikel op je eigen tijdlijn.